Nieuws en activiteiten

2 februari 2018

EXPOSITIE

Twee jonge kunstenaars, Arne Brink en Elke de Boer, exposeren van vrijdag 2 februari tot en met vrijdag 2 maart hun werk in de Gasfabriek in Meppel. Beiden zijn zomer 2017 afgestudeerd aan Kunstacademie Minerva in Groningen.

Arne Brink komt uit Dwingeloo en is afgestudeerd als illustrator, gespecialiseerd in pentekeningen. Arne gebruikt daarvoor niet de traditionele inktpen, maar een zwarte ballpoint. Zijn werk is herkenbaar aan de minutieuze aandacht voor details in vaak groot formaat tekeningen. De bezoeker wordt uitgenodigd in een wereld waarin groteske voorwerpen tot in de kleinste details uitgetekend zijn. Arnes afstudeerwerk heeft als onderwerp ‘Speculaties over het hergebruik van olietankers’. Dit en recenter werk zal te zien zijn tijdens de expositie.

De Groningse Elke de Boer is afgestudeerd als autonoom beeldend kunstenaar. Ze is gefascineerd door de werking van licht en structuur in transparante materialen. De rode draad in haar huidige werk is het onderzoek naar de mogelijkheden ervan. Tijdens deze tentoonstelling zijn een aantal transparante werken en een aantal in inkt op papier gedrukte werken te zien.

De expositie wordt op vrijdag 2 februari om 15.30 uur geopend door Tjeerd Veenhoven, industrieel ontwerper en uitvinder. Hij houdt zich in het bijzonder bezig met het toepassen van biologische materialen die je niet verwacht in alledaagse gebruiksvoorwerpen.

De expositie is maandag tot en met vrijdag geopend van 08.30 tot 17.00 uur.

16 maart 2018

NETWERKLUNCHES

Verbindt het nuttige met het aangename

Combineer het nuttige met het aangename. GasFabriek organiseert frequent netwerklunches. Deze lunches worden door tal van ondernemers (ook van buiten de GasFabriek) bezocht. Voorafgaand aan de lunch is er voldoende gelegenheid om met andere ondernemers contact te leggen. De lunches vinden in het Zuiveringslokaal plaats en kosten 16,50 per persoon. Graag eens deelnemen aan de lunch? Stuur ons een berichtje via info@gasfabriekmeppel.nl en dan houden wij je op de hoogte.

De netwerklunches voor 2018 staan gepland op:

Vrijdag 16 maart
Vrijdag 1 juni
Vrijdag 12 oktober
Vrijdag 7 december

2 februari 2018

EXPOSITIE

Jonge kunstenaars exposeren in de Gasfabriek

Meer informatie
16 maart 2018

NETWERKLUNCHES

Combineer het nuttige met het aangename. GasFabriek organiseert frequent netwerklunches. Deze lunches worden door tal van ondernemers (ook van buiten de GasFabriek) bezocht

Meer informatie