Ons verhaal

Gasfabriek van ooit, is-nog-steeds

De Gasfabriek Meppel was ooit letterlijk een gasfabriek. Gebouwd om Meppel van gas te voorzien. Aan de Gasgracht legden de kolenschepen aan waarna de kolen via een specifiek procedé in gas omgezet werden. De lijn van dat proces kun je nog steeds op bepaalde plekken zien. Denk aan het Zuiveringslokaal… Op de achtergevel zie je nog in vage witte blokletters de reclameleus uit vervlogen tijden: ‘kookt op gas’.

In 2008 is het gebouw door Arnoud Olie gekocht en verbouwd, omdat hij voorvoelde dat het monumentale pand een succes kon worden. Het pand is verbouwd tot een modern complex met verschillende kantoren en gebruiksruimten. De sfeer in de fabriek is creatief en ademt, mede door de duurzame materialen, een prettig klimaat. Gasfabriek Meppel biedt ondernemers (kantoor)ruimte om hun ambities waar te maken.

Daarnaast hebben we in onze sfeervolle oude fabriek ruimte(n) voor feestjes, lezingen, workshops, vergaderingen, exposities en noem maar op. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

VRIJBLIJVEND KENNISMAKEN

Meld je aan voor een vrijblijvende kennismaking. Wij laten je graag zien hoe gas.tvrij we zijn!


    De heerMevrouw