Gasfabriekers
Gasfabriekers
Maak deel uit van onze Gasfabriekers-community – ondernemers die bewust hebben gekozen voor De Gasfabriek en ervaren wat deze locatie zo bijzonder maakt.
Onze Gasfabriekers hebben elk hun eigen redenen om voor De Gasfabriek te kiezen. Voor sommigen is het de wens om deel uit te maken van een groter geheel en de groei van De Gasfabriek van dichtbij mee te maken. Anderen worden aangetrokken door de energie die ontstaat door de verscheidenheid aan bedrijven. Het historische karakter, centrale ligging en het samenspel van een eigentijdse uitstraling maakt de plek uniek. Daarnaast biedt de centrale ligging in het bruisende centrum van Meppel een levendige sfeer.
Word ook onderdeel van de Gasfabriekers-community en ontdek waarom deze locatie zo speciaal is. Sluit je aan bij onze diverse gemeenschap van ondernemers en ervaar de inspirerende omgeving, bruisende energie en unieke architectuur. Bouw aan jouw succesverhaal in de Gasfabriek!
Gebruik het formulier onderaan de pagina om meer informatie aan te vragen. Of download onze Gasfabriekbrochure
“Ik ben Gert Wim Blokzijl, ik kom oorspronkelijk uit Hoogeveen en ben mede-eigenaar van PUUR! Accountancy & Advies. Sinds 2014 zijn wij met ons bedrijf gevestigd in de Gasfabriek. Wij richten ons vooral op het midden- en kleinbedrijf, onze klanten variëren van ZZP’ers tot bedrijven met maximaal 70 medewerkers. Ons team bestaat nu uit zeven collega’s, samen lossen we vraagstukken op voor onze klanten. Dit varieert van het opstellen van de jaarstukken tot het adviseren van ondernemers, bijvoorbeeld over de bedrijfsvoering of financieringskwesties.”
“Mijn naam is Linda Faber en ik woon in Hoogeveen. Met Loed Rakels ben ik zo’n acht jaar geleden Zhōng Hé Táng begonnen in de Gasfabriek. Het centrum is een plek waar meerdere ZZP’ers werken. Eerst werkte ik bij een woningcorporatie waar ik een HBO-opleiding deed. Toen ik op een gegeven moment naar huis reed, vroeg ik me af wat ik nou écht zelf zou willen doen. Toen kwam ik uit bij sportmassage. Tijdens de opleiding kwam ik in aanraking met iemand die met Shiatsu was begonnen. Dat vond ik enorm inspirerend. Ik heb me ingeschreven voor die opleiding en vanaf les 1 was het ‘thuiskomen’. Van Shiatsu ging ik door naar acupunctuur en later ben ik Chinese kruiden gaan studeren. Al met al ben ik tien jaar onderweg geweest.
Ruth: “Mijn naam is Ruth Olie-Hallmans en in 2010 ben ik mijn eigen advocatenkantoor Hallmans advocaten & mediators begonnen. Ik heb de eerste jaren als eenpitter gewerkt, samen met mijn secretaresse Marjon. Na een aantal jaren kwam Trea erbij en samen richten we ons op het personen- en familierecht.”
Trea: ”Klopt, we houden ons beiden bezig met de afwikkeling van scheidingen, alimentatie- en gezags- en omgangskwesties. Na ruim negentien jaar in loondienst te hebben gewerkt, heb ik mij in 2016 aangesloten bij Ruth. Ik was eraan toe om ‘mijn eigen broek’ op te houden en zelf keuzes te maken in het aannemen en behandelen van zaken. En dat bevalt mij erg goed.”
Rob Reinink: “MILLART bestaat dit jaar 40 jaar en is opgezet door mijn vader. Hij kwam uit het ‘grafische Meppel’, want Meppel was vroeger een stad met een grote grafische industrie. Er waren heel veel drukkerijen. Mijn carrière startte bij drukkerij Ten Brink in de druktechniek. Vandaaruit heb ik mezelf het creatieve gedeelte van het grafisch vormgeven eigengemaakt. Mijn vader was zelfstandig ondernemer. Na zeven jaar kreeg hij het zo druk dat hij mij vroeg om bij hem in de zaak te komen werken. Dat is inmiddels 33 jaar geleden.”
Marlous Rosegaar: “Als omgevingsmanager ben ik vooral actief voor overheden, woningcorporaties en non-profitorganisaties. Voor deze partijen zet ik mij in om de participatie en betrokkenheid van mensen ten aanzien van hun leefomgeving te vergoten. Mijn missie is dan ook om mensen invloed te geven op hun eigen hun buurt, wijk, dorp of stad.”
“Mijn visie op mijn vak is vooral ontstaan in mijn jeugd. Mijn ouders hebben een melkveebedrijf, dat zij weer van mijn opa hebben overgenomen. In twee generaties is de functie van het platteland aanzienlijk veranderd. Vroeger was het platteland van de boeren maar nu wordt deze ruimte ook gebruikt door bijvoorbeeld recreanten. Ik heb ervaren in het buurtschap van mijn ouders dat dit veel spanning kan geven. Ik denk dat dit anders kan door in gesprek te gaan met alle partijen, zodat zoveel mogelijk mensen uiteindelijk blij zijn met het resultaat.”
Arnoud Olie: “In 2000 ben ik samen met Pieter Brink het partnerschap aangegaan en hebben we B+O Architecten opgericht. In 2006 het ik het directeur- en eigenaarschap van het bedrijf volledig op me genomen. Dat was ook het jaar dat gemeente Meppel bij ons kwam met de vraag of wij konden meedenken over een herbestemming voor de oude en vervallen Gasfabriek in het centrum van Meppel. Het gebouw had nog voldoende ziel en potentie en het was belangrijk om dit erfgoed te bewaren en het op een verantwoorde manier nieuw leven in te blazen. Onder andere om deze reden heb ik toen besloten het pand aan te kopen en het een nieuwe functie te geven. In 2008 zijn we met B+O verhuisd van Ansen naar Meppel en zijn we, toen nog met de jassen aan en straalkacheltjes onder de bureaus, aan het werk gegaan. Stukje bij beetje hebben we de oude Gasfabriek verbouwd en nieuw leven ingeblazen. Nu biedt het een thuisbasis aan ongeveer 23 bedrijven waar ongeveer 140 Gasfabriekers werkzaam zijn.”
Jeannet Botter: “Ik heb een praktijk voor reflexzonetherapie en acupunctuur. Tegen rugklachten werk ik veel met de Dorn Methode. Daarnaast ben ik docent. Ik kom oorspronkelijk uit het basisonderwijs, van waaruit ik de overstap heb gemaakt naar mijn eigen praktijk.”
“Ondernemen betekent voor mij dat ik mijn hart kan volgen, dat ik plezier heb in mijn werk, dat ik de uitdagingen zie en ook aan durf te gaan. Vanwege het coronavirus werd de praktijk gesloten en konden fysieke lessen niet doorgaan. Ik ben daarop ingesprongen door één van mijn praktijkruimtes om te bouwen tot studio. Ik geef nu online les. Ondernemen is vooral durven.”
Alex van Oost: “Het Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie (NICE) is een transitiewerkplaats die al deze verschillende perspectieven laat samensmelten. NICE werkt aan circulaire economie en het proces dat nodig is om dit vorm te geven. Wij helpen producten en processen te realiseren die deze transitie mogelijk maakt. Hoe weet de mens zich op een verantwoorde manier te verhouden tot zijn of haar leefomgeving: de planeet Aarde? Dat doen we nu niet goed: de afvalberg groeit nog harder dan de wereldbevolking. De Club van Rome zei in 1972 al dat er ‘grenzen zijn aan de groei’. Het kost ons als mensen veel tijd om te veranderen. Dat is mijn werk – hoe krijg ik circulariteit bij mensen tussen de oren en in hun handelen?”
Wilfried de Jonge: “Ondernemen geeft mij de vrijheid om vanuit mijn eigen overtuigingen de klanten van dienst te zijn op de manier die ze verdienen. Die ruimte werd steeds kleiner bij de grootbank waarvoor ik lang heb gewerkt. Financiële dienstverleners hebben stevig bezuinigd en daardoor zijn de meeste kantoren gesloten. Klanten missen deze kantoren en daardoor ook de service en persoonlijke begeleiding. Vanuit deze behoefte ben ik als franchisenemer voor SNS gaan werken. Daardoor kreeg ik alle ruimte om invulling te geven aan het belang van klanten en medewerkers. Na bijna vier jaar kan ik oprecht zeggen dat SNS een hele normale bank is waar alles start bij de menselijke waarden. En dus niet bij optimale winst.”
ZIE JIJ JEZELF HIER WEL TUSSEN ZITTEN?
Kom eens vrijblijvend kennismaken. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.